Post

Avatar
β€žIk draag al meer dan genoeg bij”, zegt ze. β€žIk doe al zoveel voor de zorg.” β€ž.. ik geloof in het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ze stelt verdiepende vragen, reikt nieuwe inzichten aan, begeleidt mensen β€˜in de breedste zin van het woord. Op holistische, spirituele wijze' archive.is/bOu8O
Avatar
Begrijp ik het goed en is ze gewoon pissig dat de overheid geen kwakzalverij erkent?
Avatar
Daar komt het volgens mij op neer.
Avatar
Ik. Ik. Ik. En volledig voorbij gaan aan de solidariteit waarvoor het zorgstelsel bedoeld is.
Avatar
Precies. En als er dan iets is, gaat ze wel lenen bij vrienden. Die dan solidair met haar moeten zijn.
Avatar
Lenen bij vrienden πŸ™„Ik hoop voor haar dat ze geen kanker krijgt. Heeft ze enig idee wat die behandelingen kosten? Denk het niet.
Avatar
Wat moet ik hier nou van denken of zeggen?
Avatar
Ik vind het een rare bedoening. Zo'n halve autonoom, denk ik. Als haar iets overkomt en ze heeft het geld niet, gaat ze wel bij vrienden vragen om geld. Het hele artikel is via de link te lezen.
Avatar
Ja ik heb het idd gelezen. Ook weer iemand die vecht tegen het systeem. Zelf meer gelooft in het holistische en spirituele. Tja.
Avatar
Zo gek als een deur, en al net zo 'intelligent' Het mens mag blij zijn in een land als NL te leven.
Avatar
Tja, wetenschap geloofd ook gewoon in het zelfhelend vermogen van het lichaam, maar dat zal ze hier vast niet mee bedoelen πŸ˜† Het erge(rlijke) hieraan is vooral dat zij zichzelf presenteert en waant als zorgprofessional.
Avatar
Ze counselt er wat af, denk ik. Een verkoudheid, een verstuiking en andere, minder erge, zaken gaan vanzelf weer over, maar verder... 😣
Avatar
Ik vrees het ook. Precies dat ja, dat bedoeld ze er vooral mee en dus duimen dat de mensen die ze ziet geen erge dingen hebben en/of die waanzin niet meenemen buiten haar kamertje 🀞🏼
Avatar
Zo'n figuur is een bron van gekheid, want die maakt de goedgelovige 'cliΓ«ntele' natuurlijk alles wijs. Ben je trouwens al niet ietsje van 't padje als je voor genezing naar zo'n tante toegaat? Eigenlijk is ze heel tegenstrijdig: als het lichaam zelfhelend is, wat doet ze dan met een praktijk?
Avatar
Ze stel verdiepende vragen 😜
Avatar
Die wij niet begrijpen, dus het wordt nooit wat met ons. Dommerds die wij zijn om premie te betalen. πŸ˜‰
Avatar
Zorgprofessional en 'counseling' in 1 zin. Sorry, dan heb je het niet helemaal begrepen. Snap nooit zo goed waarom dat deze krant dit soort stukjes publiceert. Doen ze wel vaker een verhaal zonder clou publiceren. Wat heb je er aan denk ik dan? Die vrouw heeft een probleem met de overheid, niet ons
Avatar
De begrippen counseling en zorgprofessional zijn nogal tegenstrijdig in mijn ogen. Op zich heb ik geen moeite met dit soort artikelen, als het maar niet uit effectbejag gedaan is. Het is op zich interessant te lezen wat mensen beweegt zo (egoΓ―stisch in dit geval) te denken.
Avatar
Ik vind het helemaal prima dat iemand heel bewust geen zorgverzekering wil afsluiten. Maar dan moeten ziekenhuizen en zo wel ontslagen worden van de plicht om zorg te verlenen, ook in geval van bijv. een ongeluk. En dat geldt wmb dan ook voor gemoedsbezwaarden.
Avatar
Als je gelooft in het zelf helend vermogen staat dat gelijk aan het komt allemaal goed en dat is iets wat absoluut niet waar is! Kusje er op er weer goed!
Avatar
Als we een zelfhelend vermogen hadden, was er niemand langdurig ziek, denk ik zomaar.
Avatar
Dat is precies wat ik dacht!!
Avatar
En dan ook nog zeggen dat ze al genoeg doet voor de Zorg. Welke zorg? Die van sprookjesvertellerij en misleiding?
Avatar
Avatar
Avatar
Misschien werkt ze nog bij in de zorg, geen idee! Maar de zorgverzekering is voor iedereen maar je moet wel betalen!
Avatar
Dus mogen wij de premie voor mensen als zij ophoesten...
Avatar
Vreselijk, dat egoΓ―sme.