Post

Avatar
Det här är så bortom vad som borde vara möjligt i en demokrati. Chalmers tillkallar POLIS och en _myndighet_ tycker inte att utövande av grundlagsskyddade rättigheter kvalar in som "hederligt leverne". www.etc.se/inrikes/chal...
Chalmersstudent bjöd på Gaza-fika – nekas svenskt medborgarskapwww.etc.se Studenter bjöd på kakor och sjöng Palestina-sång. Chalmers direktör ringde polisen.
Avatar
Det har blivit så tydligt på sistone både map på Palestina och tex i relation till klimataktivism att lagar är sköra överenskommelser och om makten vill är det inte jättesvårt att flytta gränser eller helt enkelt åsidosätta dem. Och vilka känslor gentemot staten skapar detta?
Avatar
Alltså även för folk som aldrig gått i ett demonstrationståg ever måste det väl resultera i en känsla av att staten är opålitlig, farlig till och med? Inte stabil. Och lag&ordning-högern säger såklart inte ett knyst. För dem är lagen inget ömsesidigt kontrakt, det är enbart ett maktmedel.
Avatar
Jag vet iaf hur det får mig att känna. Ett stort obehag, kafkaisk frustration, misstro och känslor av hopplöshet. Som att ens last line of defense, LAGEN, är helt godtycklig och att alla måste vara sig själv nog. Vilket väl är exakt vad tidö vill.
Avatar
Yup. Planen är att du ska bli orolig och längta efter en stark ledare som kan skipa rättvisa och skapa ordning.
Avatar
Det är så jävla obehagligt och the oldest trick in the book.