Post

Avatar
Det er vanskelig å si noe lurt, til og med vanskelig å si noe dumt. Hva er det vi driver med? Hvorfor er det ikke mer oppstyr om at det brenner på kjøkkenet? Skal det bare være sånn? Hvordan kommer dette til å utvikle seg? Det er så nedslående å se hvor mye som skjer og hvor lite vi gjør
As of next week, the oceans will have set a rather preposterous heat record every day for a year.
Avatar
Som min fastlege sa det her om dagen (han er fritt-talende siden jeg er togreisende): 'Når Golfstrømmen er slått av blir tomteprisene rundt Bodø ganske uinteressante'.
Avatar
Golfstrømmen blir neppe noensinne slått av, men den kan feks bli for varm og kverke livsgrunnlaget for alt som lever langs kysten vår. Praktisk at vi uansett skal kverke det selv med gruvedrift da, ikke så farlig med AMOC da 🙃
Avatar
Akkurat på det punkt tror jeg ikke du er på linje med den store nervøsiteten som for tiden gjør seg gjeldende. Ferskvannsavsmelting fra Grønland kan endre balansen i Nord-Atlanteren, slik at overflatevann ikke synker, og dermed stopper alt opp. 1/
Avatar
En liten istid 7000 år før vår tidsregning tilskrives mye tilførsel av smeltevann fra nåværende Kanada, da isen trakk seg tilbake der. 2/2
Avatar
Det er ikke voldsomt sannsynlig dette århundret da, bare 10% eller noe sånt 🙃🙃🙃🙃
Avatar
Men disse strømmene er drevet av vind og jordas rotasjon, så stopp er svært usannsynlig uansett. Det betyr ikke at det ikke kan skje helt sinnsykt ugunstige ting med strømmene (svekkelser, forflytninger, temperaturendringer +++) som vil ha enorme konsekvenser for oss og annet liv på jorda.
Avatar
Jeg lurer på om dette er et av de vippepunktene vi har snakket om de siste årene...
Avatar
Ja, jeg tror 2023 blir året vi ser tilbake på som året det virkelig snudde. Men håper jeg tar feil, såklart..
Avatar
Avatar
Vi lever ut 'don't look up' i sanntid. Ola Dunk er enten vaksinert mot å ta til seg fakta eller synes sannheten rett og slett er for ubehagelig til å ta til seg, mens neste generasjon settes i stikken. Spent på å se politikerne og befolkningens reaksjoner når "shit hits the fan".
Avatar
Tipper fornektelsen bare fortsetter. At man skylder på noe annet, eller noen andre. Men det blir vel ikke noe pent, nei..
Avatar
Ja kan vel bli noe ala "ville ikke hatt noe å si uansett om jeg gjorde noe annerledes, se bare på Kina" osv
Avatar
Å endre på noko Koster Penger, me veit ikkje om det er Beste Måte Å Løyse Det På, og difor må me nok Berre Vente Til Me Kan Fikse Ting Utan Å Tape Penger På Det. Om du synes det høyrest dumt ut, er det fordi det er det. Men sidan det ikkje kan visast 100% pr i dag, sit økonomiske interesser fremst.
Avatar
Merk, kortsiktige økonomiske interesser. Langsiktige ser nok fort verre ut, om me tek hensyn til endringane, men det Veit Me Ikkje 100% Sikkert igjen, og difor kan me ikkje tenke slik. Also sprach økonomifaget.