Post

Avatar
Avatar
Ja =/ het voordeel is dat als er wat uitkomt het hopelijk ook voordelen biedt voor de overige groepen, maar dat die niet mee mogen doen is wel zuur..
Avatar
Ja precies. En ik snap het want als je een meer homogene groep onderzoekt is de kans op duidelijke uitkomsten groter maar het betekent ook dat als (of hoopvoller: wanneer) er iets uitkomt dat tot een medicijn kan leiden het een aantal jaar langer kan duren voor het goedgekeurd wordt voor de anderen.
Avatar
Helemaal met jullie eens. Toen ik longcovid kreeg, ben ik warm ontvangen en heel erg goed geholpen door mensen met ME. Ik was één van de eersten, en zij zagen de overeenkomsten meteen. Ik hoop dat zij ook voordeel gaan hebben van deze onderzoeken. Zij wachten al veel langer op hulp.
Avatar
Nou dat dus. En het is sowieso al een pijnpunt. We zijn al die jaren genegeerd (en weggezet als aansteller en dergelijke) vervolgens hebben we aan het begin van de pandemie veel gewaarschuwd voor de mogelijkheid van longcovid en werden we weer genegeerd en nu bij onderzoeken eigenlijk weer.
Avatar
Ik vind het ergens ook stom dat jullie niet meteen meegenomen worden. Ze kunnen gewoon beginnen met de vraag welke post vorm je last van hebt en dan hebben ze meteen een mooi vergelijkingsonderzoek. Jullie staan verdorie al helemaal lang aan de kant.
Avatar
Ja, maar er is “de ambitie” om op den duur… 🤔😔
Avatar
Ja, die kennen we 😮‍💨
Avatar
Over vijf jaar: “ja, die ambitie was er inderdaad” Ik hoop maar dat Rob Wüst -die zijn spierbiopt-onderzoek nu dus aan het herhalen is met mensen met ME- aan gaat tonen dat er héél veel (zo niet alleen maar) overeenkomsten zijn en dat dat tot meer inclusievere onderzoeken gaat leiden.
Avatar
Avatar
Avatar
Nou dat. Ik hoop dat mijn man met Longcovid er wellicht wat aan heeft. Maar dat ik al 20 jaar ME heb en er nog nooit zoiets opgezet is is zuur.
Avatar
Precies. En nu mogen we achteraan sluiten. Maar tegelijkertijd hoop ik echt dat het tot een oplossing leidt. Zowel voor degenen met LC als voor ons.
Avatar
Avatar
Ik leg me er (letterlijk) bij neer.
Avatar