Post

Avatar
Och där kom nästa grej. Region Sthlm hatar verkligen ME-sjuka och tänker förstöra livet för oss ännu mer.
Avatar
Man har lagt till en del som inte har något stöd i forskningen. Tvärt om, det här har testats men funkar inte för personer med PEM. KBT och gradvis upptrappad aktivitet gör många permanent sjukare enligt patientenkäter (negativa effekter rapporteras inte i studierna). viss.nu/kunskapsstod...
Avatar
Det finns ingen evidens för det här, utan personen som varit med och gjort ändringen är en del av Oslokonsortiet som ljuger och manipulerar och till varje pros vill driva den här linjen, alltså att vi tänker fel och gör oss själva sjuka därför. Region Sthlm ger dem fritt spelrum. Evidens pevidens.
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
I såna här stunder blir jag så himla uppgiven. ME-sjuka har kämpat mot detta sen innan jag ens hört talas om sjukdomen, sen innan jag ens föddes. PACE har varit känt som bluff i snart 10 år, sen rådatan beordrades ut av domstol. Det är inte rimligt att fortsätta använda samma argument 2024.
Avatar
Det känns som att vi slåss mot väderkvarnar, eller kanske snarare som att vi är myror mot elefanter. Vi är så små och oviktiga att vi inte ens existerar i deras tankar. Trots att det är oss dom pratar om. 😭
Avatar
Ja, jag känner samma. Jag blir tokig av att så få utanför ME-communityn bryr sig att människor med makt och destruktiva agendor ges fritt utrymme att gynna sig själva och skada oss.
Avatar
Samma här. Solidaritet finns inte. Folk skickar på sin höjd ett hjärta i chatten, anhöriga kanske hjälper till på privat nivå, men det är inte många som gör väsen av sig till politiker och myndigheter. Det har dom inte tid med, dom måste lägga livspussel. Samhället är en scam.
Avatar
Ja och jag önskar att vårdpersonal kunde gå ut och ta ställning för vår säkerhet och rätt till säker vård offentligt. Skriv en insändare till Läkartidningen eller nåt, men säg något om att vi inte är subhumana ting som kan utnyttjas för att driva sin egen agenda
Avatar
Jag har träffat ett fåtal läkare som ens varit lite intresserade, men realistiskt får man hoppas på en som inte aktivt är emot ME. Dom som var lite intresserade var rädda för att gå ut med det, för att deras karriär skulle bli lidande. Så starka är attityderna mot ME inom vården.
Avatar
Avatar
Jag har semester, vet tyvärr inte.
Avatar
DN har hittills visat noll intresse för att skriva om den vårdskandal som är ME-sjukas vardag. Hela PACE-skandalen har ignorerats och det är rätt uppenbart att ME-sjuka inte är värda journalistisk granskning hos DN. (Jag klandrar inte dig @isobelhk.bsky.social)
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Avatar
Alltid vännen. Vi bor långt ifrån men jag finns alltid om du/ni behöver hjäl. Lovar att försöka
Avatar
Tack. Det är inte tomma ord, ditt stöd betyder mycket när regionen strider mot oss.
Avatar
Nej jag vet och jag förstår tro mig. Mitt löfte är inte heller tomma ord, jag gör vad jag kan för mina kamrater.