Post

Avatar
Kaikilla ei ole tyylitajua mitä tulee hajuvesiin. Vähempi on chic, ja päivätuoksuksi ei kannata valita sitä extrastrong-Poisonia🙄Sama koskee taloyhtiöiden pesutupia. Pesukone pitää puhdistaa joka kerta jos ei halua, että oma pyykki haisee bio luvilille😨Etenkin huuhteluaineiden haju on hirveä.
Lukijan mielipide | Hajusteiden käyttö ei ole reilua muita kohtaanwww.hs.fi Hajusteet eivät kuulu työpaikalle.
Avatar
Multa kysytty pariki kertaa kaupassa ku oon hyllyttäny, että minkä tuoksusta pesuainetta suosittelisin. Totesin, et hajusteetonta.
Avatar
Me saatiin sukulaisilta kalliita käytettyjä vaatteita lapselle. Ne piti laittaa pois, koska ne haisi niin kammottavalle pesu- tai huuhteluainehajusteelle.
Avatar
Ja se ei lähde täysin vaikka pesisi monta kertaa. Haju on usein este kirpparilta ostamiseen ja jos ostaa postitettuna pitää kysyä onko pesty hajustetulla🤷‍♀️Mulla tuoksuihin reagointi vain pahentunut, ympärillä liikaa vahvoja tuoksuja. Enkä ymmärrä miksi pyykin pitäisi tuoksua muulta kuin puhtaalta🤯
Avatar
Vinkki: Käytän hajustamatonta, ekologista pesunestettä ja laitan sekaan lakanapyykkiin muutaman tipan AITOA eteeristä tea tree -öljyä tai laventeliöljyä, niitä voi laittaa myös muuhun pyykkiin. Raikastaa, mutta ei tuoksu, vain puhtaalle. Tea tree tehoaa myös pölypunkkeihin. Eikä kuormita vesistöä.
Avatar
Etikka huuhteluaineena poistaa myös epämiellyttäviä hajuja. Itse tapaan pestä taloyhtiön pesukoneen aluksi etikkapesulla (molempiin lokeroihin) ja sitten vasta pesen omat pyykkini.
Avatar
Eli pelkkä etikka ja vesi? Tuota kokeilen! Käytän itse pesupalloa ja nestemäistä pesuainetta. Niissä lokeroissa on aina huuhteluainejäämiä eli jos lokeroita ei pese, jää oma pyykki sellaiseksi niljakkaan tahmeaksi huuhteluaineen takia.
Avatar
Koneen pesua varten jynssään pesuaine- ja huuhteluainelokeron ja laitan molempiin lorauksen etikkaa ja pesen 95:ssä asteessa. Normaali pyykinpesuun käytän huuhteluaineena pienen lorauksen etikkaa. Etikan haju lähtee pois kuivuessa. Jos ei lähde, niin etikkaa tuli liikaa.
Avatar
tää olis kiva, ellei taloyhtiön pesutupa olisi maksullinen
Avatar
Pölypunkkeja ei kuulema juurikaan enää ole. Me on opeteltu käyttään pyykkietikkaa ja ulkona kuivaushan on parasta. Hajustettuja pyykkäysaineita meillä ei oo käytetty ikinä.
Avatar
Tiedätkö muuten onko pyykkietikoissa hajusteettomia tai sellaisia, joissa esim. aitoa, eteeristä laventeliöljyä hajusteena? Oon yrittänyt etsiä, mut kaikissa joku keinohajuste.
Avatar
Löysinkin ohjeen: Sekoita puolen litran lasipulloon 1 dl vettä, 4 dl väkiviinaetikkaa ja vähintään 20 tippaa eteeristä öljyä. Pitää testata heti!
Avatar
Mä sairastuin työpaikan sisäilmaongelmien vuoksi ja saan mm hengenahdistusoireita myös hajustamattomasta Bio Luvilista, riittää kun vieressä istuu joku Bio Luvil ihminen. Samoin naama saattaa turvota, koska sain myös angioödeeman. Onneksi on myös mulle sopivia pesuaineita.
Avatar
Miekin oon jotenkin herkistynyt hajusteille viime aikoina. Jotenki tuntuu, että en kaikille, voin itsekin käyttää hajusteita. Osaan kyllä maltin (0,5-1 suihkausta) ja käytän harvoin.
Avatar
Luulen et syy ainakin mulla on jatkuva ja voimakas hajustetulva joka paikassa. Itse voin käyttää vain harvoja, mietoja eli myskiä tai muita vahvoja ”base notes” sisältämättömiä tuoksuja. Sit jos joku hajuvesitynnyri kävelee ohi tai istuu samassa spårassa huhuh😰
Avatar
Hyvin mahdollista tuo jatkuva altistus. Mulla ei onneksi sellaista ole. Mulle menee raikkaat vihreät ja vesituoksut, mutta niitä on harvassa. Tuntuu, että kaikissa on joku myski tai seetri pohjalla.
Avatar
Joo just sellaiset sopivat myös minulle, JOS niihin ei ole piilotettu myskiä pohjalle. Tsekkaan aina Fragranticasta tuoksujen sisällöt.
Avatar
Pohjatuoksuista vielä, santelipuu on paha mulle, se voi aluksi tuntua viattomalta, mutta jämähtää iholle kuin synti ja ei tuoksu hyvälle.
Avatar
Hajuste ja väriaineallergikon on helppo yhtyä tuohon.Ei minua kohtuullinen mieto tuoksu ärsytä mutta välillä on semmoisia hajupommeja että päätä särkee.
Avatar
Taloyhtiön kuivaushuoneesta saa aina kauheen döfän pyykkiin 😕 Välillä koko käytävä haisee jonkun huuhteluaineelle.
Avatar
Sama. Koko rappu haisee. En ymmärrä miksi jotkut haluavat haisevaa pyykkiä🤯siihen sitten parfyymit päälle ja voilà – ”upea” tuoksucocktail on valmis😳🙄🤧
Avatar
Meillä haisee välillä kuivaushuoneessa semmonen tunkkainen, tekis mieli jättää lappu että jonkun pesukone kaipaa puhdistusta.
Avatar
Mä en oo allerginen muuta kuin henkisesti ylimääräisille hajusteille. Mut esim. liika hajuvesi jollain aiheuttaa kyllä helposti päänsärkyä. Ja pyykkiaineet aina ollu hajustamattomia niinku muutkin pesuaineet. En tarvii hajusteita niihin. Puhdas on puhdasta.
Avatar
Mun mielestä ei mitään tuoksua on paras. Taloyhtiön pyykkikoneita tuskin millään saisin niin puhtaaksi, että viittisin laittaa omia pyykkejä niihin.
Avatar
Apua, Diorin vanha Poison 😂. Kerran haistelin sitä nuorena, ihan kamala. Itse pidän hieman makeista tuoksuista joissa joku twisti. Onneksi on oma pesukone niin voin käyttää normaaleita pesuaineita ja huuhteluaineita.