Post

Avatar
Det er helt greit at nyhetene prøver å de-eskalere krisemaksimeringa angående valget, men jeg får fnatt når norske Amerika-eksperter sier at «nesten ingen merka noen endring forrige gang Trump var president». Jo, det var mange som merka det, vi bare bryr oss ikke særlig om dem.
Avatar
Alle merka. Verden merka. Norge merka. Og så er det også det at sist var ikke Trump eller folka rundt ham egentlig forberedt på at de kom til å vinne. Det gjorde at konsekvensene ble langt mindre enn de kunne blitt. Denne gangen er de _veldig_ godt forberedt.
Avatar
Godt poeng. Det er faktisk dritskummelt å tenke på.
Avatar
Det er utrolig mange troverdige historier fra starten av Trump-administrasjonen om at de ikke visste om helt grunnleggende ting i hvordan statsapparatet fungerer. Bare sånne ting som at de ikke hadde linea opp nok folk til å fylle stillinger. Og mange m/tidligere erfaring i GOP ditcha dem jo.
Avatar
Denne gangen er de bedre forberedt, nå sklir det kristne ytre høyre inn i posisjoner overalt.
Avatar
Det var poenget, ja. I dag er hele det republikanske partiet på samme side, og de vet hva de skal gjøre med den makten. Sammenlign med hva de klarte å gjøre når de ikke var forberedt på makt engang. Det var fortsatt ganske mye.
Avatar
Blir mye mer skremmende denne gangen, og det forstår resten av verden. Ytterliggående (kristen) religion og demokrati passer dårlig sammen ...