Post

Avatar
Avatar
Tunnen ihmisiä jotka ovat työttömyystuilla. Vaikka oikeasti kuuluisivat työkyvyttömyyseläkkeelle. Mitä on vaikeaa saada näemmä. Mun on mahdotonta ymmärtää niitä jotka ovat kitkeriä ja kateellisia heille. Se on jatkuvaa lanttien laskemista.
Avatar
En tunne ketään, joka olisi työttömille tms. kateellinen, mutta tiedän ja tunnen liian monta, joiden mielestä he - loisivat - ovat valinneet työttömyyden - saavat liikaa ja liian helposti tukia - ovat osasyy julkisen talouden heikkouteen. Eli näiden mielestä leikkaukset on ok… 🙃
Avatar
Avatar
Tähän problematiikkaan on harvempi analyyttisesti puuttunut; oma ”puoli” on valittu etukäteen. Telan tj. Suvi-Anne Siimes (ex.vas) kyllä yritti hyvin, ja neutraalisti, käynnistää keskustelua työn preemiosta vs.tuet. Eipä käynnistynyt.
Avatar
Niitä ns elämäntapa työttömiä on oikeasti vähän vaikka iltapulut tykkäävät toisin uutisoida. Suurin osa työkykyisistä haluaa töihin mutta ongelmana on mm yleinen ikärasismi, rasismi sekä se että mitä pidempään joku on työtön sitä hankalampi on työllistyä. Osatyöt taas on tehty haastaviksi nykyään.