Post

Avatar
Avatar
Når man leser disse artiklene kan man lett få inntrykk av at det aldri tidligere har vært kø på hovedveiene og tilknyttede småveier, men at dette er et nyoppstått fenomen grunnet stenging av KOLLEKTIVfeltet for PERSONbiler (evt en ønsket nedgang i trafikk inn mot Oslo, som det jo egentlig er).
Avatar
Når det er sagt har det vel lite å si hva jeg mener, men likevel deilig å få "ventet" litt frustrasjon.
Avatar
Den ene bussen i bildet holder like mange folk som er i bilene i de to andre feltene
Avatar
Halvparten av de bilene er vare/lastebiler.
Avatar
Og de hindres av alle som kjører privatbil
«Den viser at køene på hovedveiene koster samfunnet over 5 milliarder kroner hvert år.» «Løsningen er å utnytte kapasiteten på veiene bedre, ifølge rapporten.» Hvor mye koster det samfunnet at det er kø i kollektivfeltet og at folk ikke kommer på jobb i tide?
Kutt heller E18 tullet og spar samfunnet for 40 milliarder på ett år.
Avatar
De der kostnadsberegningene for kø er latterlig. Hvor mye koster det samfunnet at folk kjører bil på turer under 5 km? Hvor mye koster det samfunnet at en buss blir forsinket? En T-bane? Et tog??
Også at løsningen er å utnytte kapasiteten i veinettet bedre… Burde ikke løsningen være å forbedre kollektivtilbudet slik at færre må kjøre sin egen bil i rushen? Eller bygge flere boliger rundt kollektivknutepunktene i byene så flere kan bo nærmere arbeidsplassen?
Avatar
Men Akershus har vel også droppet å øke kapasiteten på kollektivtransporten. De saboterer en utrolig bra mulighet.
Avatar
Er ikke så fan av den myten om at kapasiteten på kollektivtransporten er en begrensende faktor her. Min erfaring er at det er ganske god plass på kollektivtransport vestfra i rushen. Det er et vikarierende argument fra folk som egentlig bare synes det er komfortabelt og praktisk å ta bilen.
Avatar
Prøv feks å skulle hente i barnehage/SFO og stole på at du kommer dit i tude m L1-toget uten å dra tre avganger før du burde. Good luck w that
Avatar
Spørs hvor du bor. Det er ofte fult på båtene fra Vollen /Slemmestad og færre avganger enn før. Store problemer med punktlighet i rush og kapasitet på L1-togene på Spikkestadbanen og de såkalt ‘korresponderende’ bussene som mater til/misser toget fra feks Heggedal. Det er også mye folk på 255E
Avatar
Mange i ‘provinsen’ bor ikke i kort gåavstand fra direkterute til jobb. Man er avhengig av et ‘system’ med tog/båt/buss som korresponderer og går ca når de skal. De fleste jeg kjenner der jeg bor i Heggedal/Vollen/Slemmestad vil helst ta kollektivt men Ruter+Vy er et evig shitshow som gjør alt pes
Avatar
Da foreslår jeg at dere stemmer fram noen politikere som faktisk legger press på Ruter, og noen penger på bordet. I tillegg er det begrenset hvor mye på landet man kan bo _og_ ha lett tilgang til arbeidsmarked i f.eks. Oslo eller Drammen.
Avatar
Og hadde de som faktisk kunne, tatt offentlig transport til/fra f.eks. Oslo så hadde det vært lettere å opprettholde korresponderende ruter.
Avatar
Mitt inntrykk er at ingen av partiene virkelig evner eller ønsker å ta tak i noe helhetlig fiks som får kollektivt i Oslo til å funke smooth med Akershus, Buskerud og Østfold feks. Ansvaret er spredt på for mange selskaper/pllitikere så man fikser bare småbiter her og der.
Avatar
Avatar
Men kollektivtrafikken KJEM fram sjølv om ein opnar feltet for enkelte andre køyretøy, dersom det ikkje vert for mange. F.eks. vil ei opning for elektriske lastebilar og elektriske varebilar på grøne skilt, neppe gi nokon merkbar forseinking for kollektivtrafikken.
Avatar
Da kommer de rike til å kjøpe elektriske varebiler for å kunne kjøre i kollektivfelt, akkurat som de i sin tid kjøpte børstraktorer og elbiler.
Avatar
Dei kan jo kjøpe hydrogenbilar i dag, utan at det har vore nokon "eksplosjon" av desse. Kun 8 vart registrert i juni. Så faren for at rikinger fyller opp kollektivfelta er minimal. Derimot kan det bety veldig mykje for elektrifisering av tung- og varetransport.
Avatar
Denne tullete kampanjen for å gjenåpne kollektivfelt for personbil blir ikke mindre tullete av at det kanskje vil fungere å gjøre noe annet enn det kampanjen handler om.